Hvem er vi?

Velkommen til vores webshop, hvor vi er stolte af at præsentere lækre og særligt udvalgte vine fra Baskerlandet direkte til dig.

Vores mission er at dele Baskernes sans for kvalitet og vores egen kærlighed og passion for Baskerlandet og mad og vin i det hele taget - med vores kunder.

Vi tror på, og vi har selv oplevet, at smagen af ​​en vin er en direkte afspejling af den kærlighed og det håndværk, der er blevet investeret i at producere den. Derfor er alle vores vine personligt og nøje udvalgt af os selv. Vi har således været hos samtlige de vinbønder, som vi repræsenterer. Derfor står vi inde for kvaliteten og den kærlighed, som vi selv har oplevet, der er lagt i produktionen af den pågælende vin.

Vi er glade for at dele vores lidenskab, netværk og viden om særligt Baskerlandets vin, mad og kultur med vores kunder og håber, at du vil nyde vores vine med mere lige så meget, som vi gør.

Velkommen til Baskerland.dk

Kærlig hilsen, Simon og René


BASKERLANDETS VINE

I den sydlige del af Baskerlandet udgør Rioja Alavesa et idyllisk landskab fyldt med vinmarker. Vinen dyrket i dette område er perfekt tilpasset jorden og klimaet på mere end 310 km2 rødfarvet jord, der er opdelt i 18 kommuner og tilbyder de mest optimale betingelser for denne type dyrkning.

Dette område er en overgangszone mellem Atlanterhavet og Middelhavets klimatologiske påvirkninger, det vil sige et sted mellem det fugtige nord og det tørre syd, hvis virkninger mindskes af nogle af områdets orografiske elementer, såsom Toloño-området. Dette sikrer, at vinmarkerne får den rette mængde sol og vand.

Vinmarkerne vokser på lerholdig, kalkholdig jord på siderne af Toloño-området og danner terrasser og små marker mod syd for at udnytte sommerlyset bedst muligt.

 

TXAKOLI

Txakoli er en unik vin, som kun findes i Baskerlandet. Dens karakteristika er defineret af typen af ​​Hondarrabi Zuri (hvide) og Hondarrabi Beltza (sorte) druer, desuden placeringen af dens vinmarker, som normalt er omkring 400 meter høje, dens afbalancerede syreindhold og dens nærhed til havet.

Der er tre regulerede oprindelsesbetegnelser: Getariako Txakolina, Bizkaiako Txakolina og Arabako Txakolina. Hver af dem er tilpasset og reguleret efter zoner, men de deler altid mindst 70% af den oprindelige Hondarrabi Zuri-drue.

Etnologisk stammer ordet Txakoli fra euskera (baskisk), fra "etxeko ain" (bare nok til hjemmet). Det vil sige, at det var en vin, der blev lavet til forbrug af familien selv på gårdene.

Prøv denne unikke vinoplevelse og opdag en verden af smag og aromaer, der kun findes i Baskerlandet. Txakoli vil overraske dig med sin karakteristiske smag og en historie, der går tilbage til generationer. Nyd det som en aperitif, til lette måltider eller med venner og familie på en varm sommerdag.


BASKERLANDET

I Baskerlandet er der respekt for producenternes livsstil, respekt for deres bestræbelser på at levere kvalitetsprodukter, at opretholde traditioner og at hjælpe den økologiske balance i miljøet med bæredygtig produktion både i frugtplantager, på gårde, i vinmarker eller fiskeri på deres kyster.

Baskerlandet, der er placeret på begge sider af de vestlige Pyrenæer og omgivet af Biscayabugten, med et territorium på 20.664 km2 og en befolkning på knap 3.000.000 mennesker, er det område, hvor baskisk kultur har udviklet sig i tusinder af år. Det består af syv provinser, fire af dem beliggende på spansk territorium og tre i fransk territorium.

Sproget er Euskera, og det anses for at være det ældste sprog i Europa, et præindoeuropæisk sprog. Baskerlandet er omgivet af bjerge, med udvidelser af vinmarker mod syd og de nordlige kyster, der er badet af det dybe og kolde Cantabriske Hav, hvilket giver Baskerlandets fisk en velsmagende smag, kystvinene som txakoli en afbalanceret syre og Rioja Alavesa vinene får den nødvendige sol.

Baskerlandets bjerg- og frugtprodukter er velsignet med et klima, der respekterer de fire årstider. Alt dette danner grundlaget for en gastronomi uden hemmeligheder, blot højkvalitetsprodukter, fremstillet af familier i havne, vingårde og bondegårde fra et bæredygtighedsgrundlag og respekt for miljøet.